203.00 zł – 976.00 zł
- Satysfakcja gwarantowana
- Bezpieczne płatności
Opis
PERIALL to preparat mikrobiologiczny zawierający wyselekcjonowane bakterie Peribacillus spp., które pochodzą z naturalnego środowiska glebowego i wykazują pozytywny wpływ na uprawy.
Do podstawowych funkcji bakterii Peribacillus spp. należy:
- ułatwianie uwalniania oraz absorpcji składników odżywczych z gleby głównie fosforu, potasu i azotu,
- wspomaganie wzrostu i rozwoju systemu korzeniowego roślin,
- produkcja substancji o charakterze hormonalnym (auksyny, cytokininy),
- poprawa warunków wzrostu i rozwoju roślin poprzez produkcję substancji białkowych o charakterze np. chitynaz
- zwiększenie bioróżnorodności i konkurowanie z patogenami glebowymi o składniki pokarmowe,
- pozytywny wpływ na występowanie i aktywność pożytecznych bakterii i grzybów strefy korzeniowej,
- poprawa fizyko-chemicznych właściwości gleby,
- poprawa plonowania i zmniejszenie stopnia porażenia,
- zmniejszenie ilości słabo wykształconych owoców i nasion.
Skład produktu
Skład: Peribacillus spp. w ilości 1×109 JTK w 1ml produktu.
Nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).
Preparat mikrobiologiczny PeriALL jest zalecany do upraw rolniczych i warzywniczych w formie oprysku doglebowego grubokroplistego oraz dolistnego.
Zalecenia Stosowania
UPRAWY |
DAWKOWANIE |
APLIKACJA |
Kukurydza |
1 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Zboża (pszenica) |
1 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Rzepak, słonecznik |
1 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Strączkowe (soja, łubiny, fasola, groch) |
2-3 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Warzywa |
1-2 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Drzewa owocowe (jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie) |
1-2 l/ha* |
w sezonie co 10-14 dni od 4 do 10 zabiegów |
Na rozsadniku |
100 ml/50 l |
2 aplikacje |
* Co najmniej 200L wody/1 ha
Skład Produktu
Skład: Peribacillus spp. w ilości 1×109 JTK w 1ml produktu.
Nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).
Preparat mikrobiologiczny PeriALL jest zalecany do upraw rolniczych i warzywniczych w formie oprysku doglebowego grubokroplistego oraz dolistnego.
Zalecenia Stosowania
UPRAWY |
DAWKOWANIE |
APLIKACJA |
Kukurydza |
1 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Zboża (pszenica) |
1 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Rzepak, słonecznik |
1 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Strączkowe (soja, łubiny, fasola, groch) |
2-3 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Warzywa |
1-2 l/ha* |
w sezonie co 2-3 tygodnie |
Drzewa owocowe (jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie) |
1-2 l/ha* |
w sezonie co 10-14 dni od 4 do 10 zabiegów |
Na rozsadniku |
100 ml/50 l |
2 aplikacje |
* Co najmniej 200L wody/1 ha