203.00 976.00 

  • Znak "check" Satysfakcja gwarantowana
  • Znak "check" Bezpieczne płatności
GWARANCJA BEZPIECZNEGO ZAKUPU
  • Karta Visa
  • MasterCard
  • Karta Discover
  • PayPal

Opis

PERIALL to preparat mikrobiologiczny zawierający wyselekcjonowane bakterie Peribacillus spp., które pochodzą z naturalnego środowiska glebowego i wykazują pozytywny wpływ na uprawy.

Do podstawowych funkcji bakterii Peribacillus spp. należy:

  • ułatwianie uwalniania oraz absorpcji składników odżywczych z gleby głównie fosforu, potasu i azotu,
  • wspomaganie wzrostu i rozwoju systemu korzeniowego roślin,
  • produkcja substancji o charakterze hormonalnym (auksyny, cytokininy),
  • poprawa warunków wzrostu i rozwoju roślin poprzez produkcję substancji białkowych o charakterze np. chitynaz
  • zwiększenie bioróżnorodności i konkurowanie z patogenami glebowymi o składniki pokarmowe,
  • pozytywny wpływ na występowanie i aktywność pożytecznych bakterii i grzybów strefy korzeniowej,
  • poprawa fizyko-chemicznych właściwości gleby,
  • poprawa plonowania i zmniejszenie stopnia porażenia,
  • zmniejszenie ilości słabo wykształconych owoców i nasion.
Skład produktu

Skład: Peribacillus spp. w ilości 1×109 JTK w 1ml produktu.
Nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).
Preparat mikrobiologiczny PeriALL jest zalecany do upraw rolniczych i warzywniczych w formie oprysku doglebowego grubokroplistego oraz dolistnego.

Zalecenia Stosowania

UPRAWY

DAWKOWANIE

APLIKACJA

Kukurydza

1 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Zboża (pszenica)

1 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Rzepak, słonecznik

1 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Strączkowe (soja, łubiny, fasola, groch)

2-3 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Warzywa

1-2 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Drzewa owocowe (jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie)

1-2 l/ha*

w sezonie co 10-14 dni od 4 do 10 zabiegów

Na rozsadniku

100 ml/50 l

2 aplikacje

* Co najmniej 200L wody/1 ha

Skład Produktu

Skład: Peribacillus spp. w ilości 1×109 JTK w 1ml produktu.
Nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).
Preparat mikrobiologiczny PeriALL jest zalecany do upraw rolniczych i warzywniczych w formie oprysku doglebowego grubokroplistego oraz dolistnego.

Zalecenia Stosowania

UPRAWY

DAWKOWANIE

APLIKACJA

Kukurydza

1 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Zboża (pszenica)

1 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Rzepak, słonecznik

1 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Strączkowe (soja, łubiny, fasola, groch)

2-3 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Warzywa

1-2 l/ha*

w sezonie co 2-3 tygodnie

Drzewa owocowe (jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie)

1-2 l/ha*

w sezonie co 10-14 dni od 4 do 10 zabiegów

Na rozsadniku

100 ml/50 l

2 aplikacje

* Co najmniej 200L wody/1 ha